• I.P.J. Dambovita
  • I.P.J. Dambovita
  • I.P.J. Dambovita
  • I.P.J. Dambovita

Meniu principal

x
Home Subunitati teritoriale Politia Municipiului Moreni
POLITIA MUNICIPIULUI MORENI
PDF Imprimare Email

Adresa: MORENI, str. 22 Decembrie 1989, nr.22

tel:0245/665814

PROGRAM DE AUDIENTE

Subcomisar de politie NICULAE CONSTANTIN

Şeful Poliției Municipiului Moreni

MIERCURI  10.00-12.00

                

Comisar-sef de politie IONITA CRISTIAN

Adjunctul Șefului Poliției Municipiului Moreni

 MARTI        09.00-11.00

 JOI           14.00-16.00                 

 

         

 

 

Municipiul Moreni este amplasat in partea de NE a judetului, la o distanta de 22 km fata de resedinta judetului Dambovita. La nord, municipiul Moreni se invecineaza cu com. Iedera, la sud cu com. IL Caragiale,la Est cu com. Filipestii de Padure,jud. Prahova, iar la vest cu com. Gura-Ocnitei.

 

Municipiul Moreni are o suprafata de 87 km. patrati, este asezat intr-o depresiune colinara, zona fiind de deal de inaltime moderata. Dealurile din vecinatatea municipiului sunt acoperite cu vegetatie forestiera din speciile de foioase. Din punct de vedere administrativ, a dobândit acest rang în luna iunie 2003.

 

Municipiul Moreni este amplasat in depresiunea care-i poarta numele, marginita de dealuri, cele mai inalte varfuri atingand 500-600 metri, in partea de nord, iar in partea de sud inaltimile sunt sub 500 m. In partea sudica a municipiului se afla zona de ,,Campie piemontana inalta a Cricovului Dulce”, cunoscuta sub denumirea de ,,Campia Magurii, caracterizata prin denivelari de 100 –150 metrii fata de Subcarpati, de unde coboara in panta lina pana la inaltimea de 320 metri.

 

 Municipiul este situat intr-un climat temperat continental, caracterizat prin ierni lungi si blande si veri calduroase moderat, influentate intr-o foarte mare masura de padurile care-l inconjoara.

 

Principalele cai de comunicatie sunt :

 • Drumul Judetean 720 Moreni- Targoviste;

 • Drumul Judetean 710 A Moreni- Iedera;

 • Drumul Judetean 720 A Moreni- IL Caragiale.

 

 Reteaua stradala are o lungime de 96 km. si cuprinde 86 strazi, in mare parte modernizate si asfaltate.Strazile intens circulate sunt: Targovistei, Al.Ioan Cuza, Cpt. Pantea Ion, Republicii, 22Decembrie, Tineretului, Victoriei, Petrolului, Horia Closca si Crisan. De asemenea Municipiul Moreni este conectat la reteaua de cale ferata, existand o gara si linia ferata Moreni, Filipestii de Padure, IL Caragiale, Ploiesti unde traficul este redus .

 

 Municipiul Moreni este strabatut de la Nord la Sud de catre raul Cricovul Dulce,care ca volum pluviometric se carcaterizeaza prin ape mari primavara datorate topirii zapezilor si din ploi cu viituri de vara provocate de ploile cu carcater torential, nivelul record fiind atins in anul 1991 – 550 cm. Debitul multianual este de 2,60 m.c./s.

 

 Principalele obiective turistice ale orasului sunt: Parcul Central, Muzeul Petrolului, monumentele ridicate in memoria eroilor neamului amplasate in: str. AI.I.Cuza, Parcul Central, str. Mihai Viteazul.

 

 

Ultima actualizare în Vineri, 11 Octombrie 2013 12:39