• I.P.J. Dambovita
  • I.P.J. Dambovita
  • I.P.J. Dambovita
  • I.P.J. Dambovita

Meniu principal

x
Home Subunitati teritoriale Politia Orasului Gaesti
POLITIA ORASULUI GAESTI
PDF Imprimare Email

Adresa: GĂEŞTI, str. Nicolae Titulescu nr.9

Tel: 0245/712444

Fax: 0245/632557

 

PROGRAM DE AUDIENTE

Comisar sef de politie IORGA ALEXANDRU

Șeful Poliției Oraşului Găeşti

MARTI 09.30-11.30

 

 

Adjunctul Șefului Poliției Oraşului Găeşti

JOI  09.30-11.30

 

      

               Orasul Gaesti se afla situat în partea de sud - vest a judetului Dâmbovita, la contactul dintre Câmpia Româna (Gavanul Burdea) cu Piemontul Cândesti, între vaile râului Arges la sud - vest si Sabarul la nord - est. Este o asezare la rascruce de drumuri având 71 de km pâna la Bucuresti, 42 km pâna la Pitesti, 28 km pâna la Târgoviste si 120 km pâna la Giurgiu. Din punct de vedere geografic, orasul se afla situat la 44° si 59' latitudine nordica si 25° si 19' longitudine estica cu o suprafata de 32,4 km², temperatura medie a anului este de 10,1° C.

            Prima mentiune referitoare la atestarea documentara a orasului Gaesti dateaza din 19 iulie 1 498 de pe timpul lui Radu cel Mare, fiul lui Vlad Calugarul iar în anul 1 998 când s-au împlinit 500 ani de la înfiintarea asezarii ce poarta numele legendarului Gaie, negustor care-si vindea marfa într-un târg la rascrucea acestor drumuri, anual, la 19 iulie se serbeaza ,,zilele orasului”.

             Marturiile arheologice descoperite de-a lungul timpului la Puntea de Greci (la 8 km de Gaesti), Ionesti (6 km), Mogosani si Matasaru, confirma asezari omenesti cu mult mai vechi (neoliticul târziu) si chiar urme ale getilor si romanilor.

 

              Ca orice asezare omeneasca, orasul s-a dezvoltat în timp, în special dupa 1 970 când intra în functiune Întreprinderea de Utilaj Chimic (astazi UTCHIM S.A) înscriind orasul in peisajul industrial al tarii ca mecanicul sef al industriei Chimice iar apoi cu Întreprinderea de Frigidere (azi S.C. Arctic S.A.) devenind „polul frigului românesc”.

 

              Este strabatut de o retea de drumuri nationale: DN 7 Bucuresti-Pitesti, DN 72 Gaesti-Târgoviste, DN 61 Gaesti - Ghimpati, o linie de cale ferata dubla Bucuresti - Pitesti la 6 km de albia râului Arges si 8 km de autostrada Bucuresti - Pitesti.

 

              Are o populatie de 13 550 locuitori, marea majoritate fiind încadrata în unitatile economice din platforma industriala, institutii sociale dar si în domeniul comertului privat, unitati de mica productie si prestari servicii, 40% din populatie locuind in cartiere de blocuri, marea majoritate fiind de religie ortodoxa.

 

              Politia orasului Gaesti are competenta teritoriala pe raza orasului si a celor 14 comune arondate si anume: Cobia, Crângurile, Gura Foii, Dragodana, Ludesti, Hulubesti, Valea Mare, Mogosani, Matasaru, Petresti, Morteni, Uliesti, Visina si Selaru având legaturi de vecinatate si cooperare cu localitati din judetul Teleorman la sud si judetul Arges pe latura de vest.

 

              Autostrada Bucuresti - Pitesti tranziteaza judetul Dâmbovita de la km 49 pâna la km 79+800 m pe raza localitatilor Corbii Mari, Uliesti, Petresti, Morteni, Crângurile obiectiv de asemenea în responsabilitatea Politiei oras Gaesti.

Ultima actualizare în Luni, 10 Martie 2014 12:13