20 Octombrie 2017Sursa: IPJ DÂMBOVIȚA

Activități desfășurate de polițiștii de la prevenire în cadrul proiectelor “Dincolo de Aparențe” și “Atenție! E viața ta!”

Astăzi, 20 octombrie, Universitatea Valahia din Târgovişte a fost gazda unor întâlniri interactive la care au participat polițiștii de la prevenire, un procuror D.I.I.C.O.T. și două persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Găești.

Activităţile s-au înscris în calendarul Proiectelor “Dincolo de Aparenţe” și “Atenție! E viața ta!”, beneficiarii fiind studenții Facultății de Drept și Științe Administrative și ai Facultății de Științe Economice.

Astfel, un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița le-a prezentat studenților și cadrelor didactice riscurile pe care le poate avea mediul virtual și măsurile ce pot fi adoptate pentru prevenirea și combaterea criminalității informatice, îndeosebi a fenomenelor de  hărțuire și abuz pe internet sub toate formele sale - agresiune verbală, calomniere, furt de date personale.

De asemenea, cele două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni informatice și infracțiuni comise cu violență le-au împărtăşit celor prezenți experienţele de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.

Au fost dezbătute teme referitoare la consecinţele comiterii de infracţiuni, riscurile unui comportament violent şi a circumstanţelor producerii faptelor cu violenţă.

 

Galerie foto