21 Aprilie 2017Sursa: IPJ DÂMBOVIȚA

COMUNICAT DE PRESĂ

Nu depășiți viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulaţi.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea tehnică a autoturismului și     interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Atenţie la manevrele de depăşire! Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.

În cazul manifestării unor fenomene specifice sezonului rece, folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, pe  şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.

Purtaţi centura de siguranţă şi nu utilizaţi telefonul mobil dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “ mâini libere”.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi! Evitaţi orice altă preocupare ce v-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării.