05 Aprilie 2023Sursa: IPJ DAMBOVITA

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța cetățenilor

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța cetățenilor

 

La data de 4 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice, combaterii faptelor antisociale și reducerii riscului rutier.

 

Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii dâmbovițeni au intervenit în sprijinul cetățenilor pentru gestionarea a 19 evenimente, dintre care 7 au fost sesizate prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgență.

 

Pentru încălcarea normelor legale, polițiștii au aplicat 153 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.815 lei.

 

În cadrul acțiunilor desfășurate pe drumurile publice din județ, pentru combaterea și prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, descurajarea conducătorilor auto să ruleze cu o viteză excesivă ori să consume substanțe psihoactive sau alcool la volan, polițiștii au acționat cu 9 aparate de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare, fiind prezenți pe sectoarele intens circulate.

Pentru nerespectarea regulilor de circulație, ca măsură complementară, polișțiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

 

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo, să păstreze distanţa în mers pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

 

Polițiștii vor continua acțiunile și pe parcursul acestei zile, obiectivul principal fiind siguranța cetățenilor.

Fişiere ataşate