24 Februarie 2023Sursa: IPJ Dambovita

Acțiune pentru combaterea delictelor silvice, în județul Dâmbovița

Ieri, 23 februarie, polițiștii de la structurile de ordine publică și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune, pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea delictelor din domeniul silviculturii circumscrise circulației, comercializării și depozitării materialului lemnos.

 

În cadrul acțiunii polițiștii au verificat 6 societăți comerciale, au oprit pentru control 189 de autovehicule și au legitimat peste 280 de persoane.

 

De asemenea, polițiștii au dispus măsura confiscării a 63,903 m3 de material lemnos, în valoare de peste 35.700 de lei, și au aplicat 188 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

 

Valoare totala a amenzilor se ridică la 51.720 de lei.

 

Activitățile desfășurate au fost coordonate de Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

 

Exemplu:

 

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în municipiul Târgoviște, au constatat că există o diferență între situația faptică existentă în documente și materialul lemnos existent în depozit.

 

Astfel, polițiștii au sancționat contravențional reprezentantul legal al societății, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, și au dispus indisponibilizarea valorică a peste 30 m3 de material lemnos, în valoare de peste 25.890 de lei.

Galerie foto