14 Noiembrie 2017Sursa: IPJ DAMBOVITA

Activități de informare pentru prevenirea traficului de persoane, la Liceul Tehnologic „Spiru Haret” din Târgoviște

La data de 14 noiembrie a.c., poliţiştii de la prevenire şi un specialist din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Ploieşti au organizat întâlniri cu peste 100 de elevi şi cadre didactice din cadrul  Liceului Tehnologic „Spiru Haret” din Târgovişte.

În cadrul activităților informativ-preventive, pentru creșterea gradului de conștientizare a tinerilor asupra traficului de persoane, polițiștii le-au prezentat beneficiarilor dimensiunile, formele, cauzele și consecințele acestei sfere infracționale.

Astfel, prin intermediul filmelor educative vizionate şi a studiilor de caz prezentate, elevii au putut afla adevărata dimensiune a acestei forme de criminalitate.

Totodată, adolescenţii au profitat de prezenţa reprezentantului Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane și i-au adresat diverse întrebări referitoare la victimele infracțiunii, la modalitățile de prevenire, precum și despre datele de contact ale instituțiilor la care pot apela în caz de pericol. 

Galerie foto