16 Aprilie 2018Sursa: IPJ Dambovita

Cercetați pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

În perioada 14-15 aprilie a.c., polițiștii de la rutieră au întocmit dosare penale pe numele a trei bărbați pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Doi dintre aceștia au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule, deși aveau suspendat dreptul de a șofa.

De asemenea, altul a fost surprins în timp ce se deplasa cu un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

Vă reamintim că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de mopede să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să poarte întotdeauna casca de protecţie.

De asemenea, este recomandat ca pe durata deplasărilor să se concentreze în permanenţă asupra traficului şi să nu conducă sub influenţa alcoolului.

Este indicat să  adapteze  în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, să semnalizeze orice schimbare a direcţiei de mers şi să se asigure temeinic înainte de a începe manevra în sine.

Totodată, se recomandă să fie previzibili şi să nu facă slalom printre autovehicule, schimbând frecvent banda de circulaţie şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa lor.