07 Decembrie 2017Sursa: IPJ DÂMBOVIȚA

Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor de autovehicule:

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Ieri, 06 decembrie, poliţiştii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești  au fost sesizaţi că pe DN 72 A, pe raza localității, s-a produs un accident de circulație, soldat numai cu pagube materiale.

 

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că un conducător auto de 20 de ani nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

 

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

 

Aşadar, nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

 

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.