27 Ianuarie 2017Sursa: IPJ DÂMBOVIȚA

Polițiștii, alături de copii

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii de proximitate au organizat întâlniri interactive cu peste 70 de preșcolari și 300 de elevi din unitățile de întățământ de pe raza localității Pucioasa.

 

În cadrul întâlnirilor, polițiștii au abordat subiecte referitoare la factorii și consecințele violenței, pericolul utilizării internetului și modalitățile prin care se poate deveni cu ușurința victima traficului de persoane.

 

Totodată, au fost discutate și aspecte privind importanța respectării regulilor de circulație pentru a reduce gradul de victimizare prin accidente rutiere.

 

O altă activitate pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile a fost derulată de structura de prevenire a criminalității, în rândul elevilor de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” şi Şcoala Gimnazială „Smaranda Gheorghiu”.

 

Acțiunile s-au desfăşurat în cadrul proiectului de prevenire „Dincolo de aparenţe”, în colaborare cu Penitenciarele Găeşti şi Mărgineni.

 

Persoanele  private  de libertate au împărtăşit elevilor experienţele lor de viaţă, au răspuns întrebărilor şi au oferit sfaturi ca urmare a consecinţelor faptelor lor.

 

De asemenea, poliţiştii le-au transmis elevilor recomandări cu privire la modalităţile de prevenire a victimizării, prezentându-le și limitele răspunderii penale.

 

Prin activitățile derulate, polițiștii urmăresc pregătirea copiilor antivictimală și antiinfracțională, încă de la vârste mici.

Galerie foto