11 August 2017Sursa: IPJ DÂMBOVIȚA

SĂRBĂTOAREA SFINTEI MARIA, ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii din Dâmbovița vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de minivacanța de Sfânta Maria.

 

Aproximativ 1.200 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

 

Astfel, în perioada 11 – 15 august a.c., 239 de poliţişti acţionează, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

 

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe principalele artere din județ, în zona lăcaşurilor de cult și pe traseele de acces către zonele turistice.

 

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi autospecialele dotate cu aparatură radar.

 

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători și în staţiile şi triajele de cale ferată.

 

Pentru a vă bucura timpul liber și sărbătoarea religioasă, poliţiştii vă recomandă:

 

În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

 

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

 

Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

 

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

 

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

 

Recomandări pentru conducătorii auto:

 

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

 

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

 

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de vehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat această intenție.

 

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

 

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.