13 Februarie 2018Sursa: IPJ Dambovita

Școala Siguranței Tedi, la elevii din I. L. Caragiale

În cursul anului şcolar 2017-2018 se derulează cea de-a treia ediţie a Programului naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”.

Acesta este implementat de Poliţia Română în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu Tymbark Maspex România şi are ca scop informarea elevilor din clasa I cu privire la potenţialele pericole specifice vârstei lor și furnizarea unor soluții pentru gestionarea acestora.

Astăzi, 13 februarie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității i-au vizitat pe copiii de clasa I de la Şcoala Gimnazială Ion Luca Caragiale pentru o lecție interactivă de siguranță.

Școlarii din clasa I au învăţat cum să aibă grijă de ei şi de bunurile familiei atunci când sunt singuri acasă, cum să reacţioneze atunci când cineva străin sună la ușă, cum să circule corect sau care sunt obiectele ce pot deveni periculoase dacă le folosesc pentru a se juca.

Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi” furnizează informații care se pliază pe modul de a fi și de a învăța al copilului de clasa I, iar activitățile concepute pentru predarea informațiilor despre siguranță respectă nevoia copilului de a învăța prin joc.

În anul școlar 2017-2018, în program s-au înscris 13 unități de învățământ din județul Dâmbovița.

Galerie foto