Adresa: TÂRGOVIȘTE, str. Gen. I.E. FLORESCU nr. 8, tel: 0245/612121, județul Dâmbovița

Programul de audiențe la Poliția Municipiului Târgoviște

Comisar-şef de poliție BÎLĂ LEONARD CLAUDIU - Împuternicit Șef al Poliției Municipiului Târgoviște

Miercuri: 10:00 – 12:00 / 14:00 – 15:30

 

Comisar-şef de poliție COMAN ALBERT - Adjunctul Șefului Poliției Municipiului Târgoviște pe linie de ordine publică

Marți: 10:00 – 12:00 / 14:00 – 15:30

 

Comisar de poliție ANCUȚA MIRCEA AUREL - Împuternicit Adjunctul Șefului Poliției Municipiului Târgoviște pe linie de investigații criminale

Joi 10:00-12:00/14:00-15:30

 

 

INFORMAȚII GENERALE

Municipiul Targoviste, resedinta judetului Dambovita, are o populatie de peste 90.860 locuitori, o suprafata de 5494 ha., din care perimetrul construibil al orasului este de 2037 ha. si este situat in zona de contact intre campie si deal la intersectia DN 71 Baldana-Sinaia cu DN 72 Gaesti-Ploiesti si DN 72A Targoviste –Campulung.

Zona de locuit a municipiului Târgovişte, este de forma dreptunghiulara, dezvoltata pe directia NV-SE, are in centru artera rutiera “Calea Domneasca”, legata de zonele industriale, de nord si sud, prin intermediul strazilor Soseaua Gaesti- Col. Dumitru Baltaretu- Poet Grigore Alexandrescu- Mihai Bravu-DN 72.

Lungimea totala a retelei stradale in interiorul perimetrului construibil este de 105,6 km., strazile fiind impartite pe trei categorii:

- strazi categoria a-II-a- 29,845 km., reprezentand 29,5% din totalul retelei stradale;

- strazi categoria a-III-a- 53,375 km., reprezentand 52,00% din totalul retelei stradale;

- strazi categoria a- IV-a- 19,500 km., reprezentand 18,5% din totalul retelei stradale;

Ca evenimente social-culturale notabile, organizate cu caracter anual, amintim:

- “Zilele Cetatii” (Ziua Municipiului Targoviste), eveniment care atrage o mare masa de oameni, atat localnici cat si turisti sau locuitorii ai altor localitati din judet.

- Festivalul National “Crizantema de Aur” Targoviste;

Politia Municipiului Târgoviste are în structura organizatorica birouri operative cu competenta determinata si atributiuni specifice, si 5 sectii de poliție rurală dupa cum urmeaza:

• Biroul Rutier - previne si combate cauzele si conditiile ce genereaza sau favorizeaza producerea accidentelor rutiere, fluidizeaza si descongestioneaza arterele rutiere, constata si sanctioneaza abaterile de la normele legale în materie rutiera, colaboreaza cu toti factorii de decizie, responsabili pentru sistematizarea rutiera si înlaturarea starilor de pericol pentru circulatia rutiera.

• Biroul de Investigatii Criminale - previne, investigheaza si cerceteaza infractiunile comise cu violenta, spargeri de locuinte, de unitati comerciale, furturi de si din auto, furturi din buzunare, înselaciuni cu mod de operare deosebit si desfasoara activitati de identificare si tragere la raspundere penala a autorilor necunoscuti în faptele enumerate mai sus;

• Biroul de Ordine Publica - realizeaza în forma consolidata parteneriatul cu societatea civila în vederea cresterii eficientei activitatilor de prevenire si combatere a faptelor antisociale, prin atragerea populatiei pentru asigurarea climatului de siguranta civica si prevenirea criminalitatii, de înlaturarea cauzelor si conditiilor care genereaza sau favorizeaza comiterea de fapte antisociale, realizeaza educatia antiinfractionala a populatiei, consilierea victimelor sau potentialelor victime ale violentelor. Aceste obiective se realizeaza printr-o prezenta permanenta si activa a politistilor în mijlocul cetatenilor, in vederea rezolvarii cu operativitate a problemelor cu care acestia se confrunta, actionand in sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoaratului Judetean de Jandarmi Dambovita si Politiei Comunitare Targoviste.

• Compartimentul de Politie pentru Centrul Universitar – realizeaza asigurarea climatului de siguranta civica si prevenirea criminalitatii, de înlaturarea cauzelor si conditiilor care genereaza sau favorizeaza comiterea de fapte antisociale, realizeaza educatia antiinfractionala a mediului universitar, consilierea victimelor sau potentialelor victime ale violentelor.

POLITIA DE PROXIMITATE

Pentru a va simti în siguranta, problemele dumneavoastra trebuiesc cunoscute de catre politistul de proximitate!

Acesta are, în principal, urmatoarele atributii :

- Acorda ajutor si protectie

- Ofera sfaturi în materie de siguranta

- Preia plângerile dumneavoastra (telefonic sau în scris)

- Mediaza si rezolva conflictele

- Stabileste si mentine legatura între politie si populatie

- Consiliaza cetatenii aflati în pericol ( copii, batrâni, persoane cu handicap) - potentiale victime

CUM puteti sa ne ajutati?

• anuntând toate incidentele suspecte;

• lunând masuri de prevenire a infractiunilor;

• participarea cetatenilor alaturi de politie în derularea unor programe de prevenire a criminalitatii in cartiere (prevenirea furturilor de si din auto, acostarilor de persoane, spargerea unor societati comerciale);

SECŢIA 1 POLIŢIE RURALÃ TÂRGOVIŞTE

Secţia are în responsabilitate o suprafaţã totalã de 261,04 Km2 şi deserveşte o populaţie de 43.568 locuitori dispuşi în 26 de sate si cuprinde teritoriile localitãţilor Aninoasa, Doiceşti, Nucet, Perşinari, Rãzvad, Şotânga, Ulmi şi Vãcãreşti.

Sediul Secţiei 1 Poliţie Ruralã Târgovişte este în sediul Poliţiei Municipiului Târgovişte, iar distanţa de la sediul secţiei pânã la cea mai îndepãrtatã comunã este de 25 Km.

Comuna Aninoasa are în componenţã 3 sate (Aninoasa, Sateni, Viforata), o populaţie de 5.982 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 27,66 Km2.

Comuna Doicesti are în componenţã 3 sate (Doicesti, Dolani, Colonie), o populaţie de 4.994 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 10,98 Km2 .

Comuna Nucet are în componenţã 3 sate (Nucet, Ilfoveni, Cazaci), o populaţie de 4.304 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 32,62 Km2 .

Comuna Razvad are în componenţã 4 sate (Razvad de Sus, Razvad de Jos, Gorgota, Valea Voievozilor), o populaţie de 8.858 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 41,86 Km2 .

Comuna Persinari are în componenţã 1 sat (Pierşinari ), o populaţie de 3.006 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 36,35 Km2 .

Comuna Sotanga are în componenţã 3 sate ( Şotânga, Teiş, Goleasca), o populaţie de 7.150 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 35,15 Km2 .

Comuna Ulmi are în componenţã 6 sate (Ulmi, Viisoara, Dumbrava, Colanu, Matraca, Nisipuri ), o populaţie de 4.217 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 38,21 Km2.

Comuna Vacaresti are în componenţã 3 sate (Vãcãreşti, Brãteştii de sus, Brãteştii de jos), o populaţie de 5.057 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 38,21 Km2.

Situatã în partea centralã a judeţului, Secţia 1 de Poliţie Ruralã se învecineazã la Nord cu localitãţile Vulcana Pandele, Brãneşti şi Glodeni din cadrul Secţiei 11 de Poliţie Ruralã Pucioasa, la Nord-Est cu localitãţile Ocniţa şi Gura Ocniţei din cadrul Secţiei 6 de Poliţie Ruralã Moreni, la est cu comunele Comişani, Bucşani şi Bãleni din coordonarea Secţiei 2 de Poliţie Ruralã Bãleni, în partea de sud cu comuna Sãlcioara din cadrul Secţiei 13 de Poliţie Ruralã Titu şi comuna Gura Şuţii din coordonarea Secţiei 9 de Poliţie Ruralã Mãtãsaru şi în partea de vest cu localitãţile Lucieni, Raciu, Dragomireşti, Mãneşti şi Tãtãrani din cadrul Secţiei 4 de Poliţie Ruralã Dragomireşti.

Regimul climatic are un caracter continental cu variatii specifice, in functie de etajarea unitatilor de relief. Minimele înregistrate sunt în medie de – 15 până la – 20 de grade Celsius, iar maximele 35 – 40 de grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii înregistrate în ultimii ani au o valoare medie de 15 – 20 de litri / mp.

Principalele evenimente socio-culturale organizate pe raza Secţiei 1 de Poliţie Ruralã Târgovişte se referă la ziua localităţilor, ocazie cu care se organizează târguri anuale, spectacole artistice şi întreceri sportive, astfel: Aninoasa – ziua comunei pe 1 iunie; Doiceşti – ziua comunei pe 21 şi 22 mai; Văcăreşti – 15 august; Răzvad – ziua comunei primul weekend din luna mai; târg anual în ziua de 6 august în satul Gorgota; Şotânga – zilele comunei – 05 şi 06 august, când se sărbătoreşte şi Ziua Minerului; Pierşinari – ziua comunei pe 8 noiembrie.

SECŢIA 2 POLIŢIE RURALÃ BĂLENI

Secţia are în responsabilitate o suprafaţã totalã de 246,57 Km2 şi va deservi o populaţie de 28.931 locuitori dispuşi în 14 sate.

Sediul Secţiei 2 Poliţie Ruralã Bãleni este în comuna Bãleni, iar distanţa de la sediul secţiei pânã la cea mai îndepãrtatã comunã este de 14 Km.

Comuna Bãleni are în componenţã 2 sate (Baleni Sarbi, Baleni Romani), o populaţie de 8.621 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 61,07 Km2.

Comuna Bucsani are în componenţã 4 sate (Bucsani, Habeni, Racovita, Rătoaia), o populaţie de 6.843 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 58,09 Km2.

Comuna Comişani are în componenţã 2 sate (Comişani, Lazuri), o populaţie de 5.273 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 34,64 Km2 .

Comuna Dobra are în componenţã 2 sate (Dobra, Mãrceşti), o populaţie de 3.724 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 49,78 Km2 .

Comuna Finta are în componenţã 4 sate (Finta Mare, Finta Mica, Gheboaia, Bechenesti),o populaţie de 4.470 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 42.99 Km2 .

Situatã în partea de centru-est a judeţului, Secţia 2 de Poliţie Ruralã Bãleni se învecineazã la Nord, Nord-Vest cu localitãţile Ocniţa, I.L. Caragiale şi Vlãdeni aflate în coordonarea Secţiei 6 Poliţie Ruralã Moreni, la Sud cu comunele Corneşti şi Bilciureşti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ruralã Butimanu, la Sud, Sud-Vest cu comunele Cornãţelu şi Sãlcioara din cadrul Secţiei 13 de Poliţie Ruralã Titu, iar la Nord, Nord-Vest cu comunele Nucet, Vãcãreşti şi Ulmi din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Ruralã Târgovişte.

Regimul climatic are un caracter continental cu variatii specifice, in functie de etajarea unitatilor de relief. Minimele înregistrate sunt în medie de – 15 până la – 20 de grade Celsius, iar maximele 35 – 40 de grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii înregistrate în ultimii ani au o valoare medie de 15 – 20 de litri / mp.

Secţia 2 Poliţie Ruralã Târgovişte este strabatutã de râul Ialomita.

Principalele evenimente socio-culturale organizate pe raza Secţiei 2 de Poliţie Ruralã Bãleni se referă la ziua localităţilor, ocazie cu care se organizează târguri anuale, spectacole artistice şi întreceri sportive, astfel: Bucşani – ziua comunei pe 15 august; Comişani – ziua comunei pe 24 septembrie; Băleni – două târguri anuale: 24 iunie şi 26 octombrie, pe raza comunei.

SECŢIA 3 POLIŢIE RURALÃ BUTIMANU

Secţia are în responsabilitate o suprafaţã totalã de 134,68 Km2 şi deserveste o populaţie de 16.125 locuitori dispuşi în 10 de sate ale localitãţilor Bilciurești, Butimanu, Cojasca, Niculești și Cornești.

Sediul Secţiei Butimanu este în sediul actual al Postului de Poliţie Comunal Butimanu, iar distanţa de la sediul secţiei pânã la cea mai îndepãrtatã comunã este de 18 Km.

Comuna Bilciuresti are în componenţã 2 sate (Bilciureşti, Suseni Socetu), o populaţie de 1.726 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 34,78 Km2.

Comuna Butimanu are în componenţã 3 sate (Butimanu, Ungureni, Lucianca), o populaţie de 2.246 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 47,18 Km2.

Comuna Cojasca are în componenţã 3 sate (Cojasca, Iazu, Fantanele), o populaţie de 7.682 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 25,86 Km2 .

Comuna Niculeşti are în componenţã 2 sate (Niculeşti, Ciocãnari), o populaţie de 4.471 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 26,86 Km2 .

Comuna Corneşti are în componenţã 10 sate (Corneşti, Frasin, Ibrianu, Postârnacu, Ungureni, Cristeasca, Bujoreanca, Crivăţ, Cătunu, Hodărăşti), o populaţie de 6.886 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 66,29 Km2.

Situatã în partea de sud-est a judeţului, Secţia 3 de Poliţie Ruralã Butimanu se învecineazã la Nord cu localitatea Finta aflatã în coordonarea Secţiei 2 Poliţie Ruralã Bãleni, la Sud cu comunele Crevedia şi Ciocãneşti din cadrul Secţiei 12 Poliţie Ruralã Tãrtãşeşti, la Sud, Sud-Est cu judeţul Prahova, iar la Vest cu oraşul Rãcari.

Regimul climatic are un caracter continental cu variatii specifice, in functie de etajarea unitatilor de relief. Minimele înregistrate sunt în medie de – 15 până la – 20 de grade Celsius, iar maximele 35 – 40 de grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii înregistrate în ultimii ani au o valoare medie de 15 – 20 de litri / mp.

Principalele evenimente socio-culturale organizate pe raza Secţiei 3 de Poliţie Ruralã Butimanu se referă la ziua localităţilor, ocazie cu care se organizează târguri anuale, spectacole artistice şi întreceri sportive, astfel: Bilciurești – târg anual în ziua de 29 iunie în satul Bicliurești; Butimanu – ziua comunei pe 15 august; Cornești –târg anual în ziua de 15 august și 14 septembrie, ambele în satul Păstârnacu.

SECŢIA 4 POLIŢIE RURALÃ DRAGOMIREȘTI

Secţia are în responsabilitate o suprafaţã totalã de 215,80 Km2 şi deserveşte o populaţie de 25870 locuitori dispuşi în 18 sate apartinand comunelor Dragomiresti , Tatarani , Manesti , Lucieni si Raciu .

Sediul Secţiei 4 Poliţie Ruralã Dragomiresti este în sediul Politiei Dragomiresti , iar distanţa de la sediul secţiei pânã la cea mai îndepãrtatã comunã este de 17 Km.

Comuna Dragomiresti are în componenţã 6 sate (Dragomiresti , Decindeni , Rancaciov , Ungureni , Mogosesti si Geangoiesti ), o populaţie de 8886 locuitori şi o suprafaţã totalã de 43,40 Km2.

Comuna Tatarani are în componenţã 4 sate (Tatarani , Gheboieni , Caprioru si Priboiu ), o populaţie de 5462 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 63, 80 Km2 .

Comuna Manesti are în componenţã 3 sate (Manesti , Dragaesti Pamanteni si Ungureni ), o populaţie de 5060 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 37,90 Km2 .

Comuna Lucieni are în componenţã 2 sate (Lucieni si Olteni ), o populaţie de 3120 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 44,38 Km2 .

Comuna Raciu are în componenţã 3 sate (Raciu , Suta Seaca si Siliste ), o populaţie de 3342 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 26, 3 Km2 .

Situatã în partea de nord vest a judeţului, Secţia 4 de Poliţie Ruralã Dragomiresti se învecineazã la Nord cu localitãţile Voinesti si Candesti din cadrul Secţiei 5 de Poliţie Ruralã Voinesti , la est cu comuna Sotanga din coordonarea Secţiei 1 de Poliţie Ruralã Taergoviste , în partea de sud cu comuna Dragodana din cadrul Secţiei 9 de Poliţie Ruralã Matasaru şi în partea de vest cu comuna Cobia din cadrul Secţiei 13 de Poliţie Ruralã Valea Mare .

Regimul climatic are un caracter continental cu variatii specifice, in functie de etajarea unitatilor de relief. Minimele înregistrate sunt în medie de – 15 până la – 20 de grade Celsius, iar maximele 35 – 40 de grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii înregistrate în ultimii ani au o valoare medie de 15 – 20 de litri / mp.

Principalele evenimente socio-culturale organizate pe raza Secţiei 4 Poliţie Ruralã Dragomiresti se referă la ziua localităţilor, ocazie cu care se organizează târguri anuale, spectacole artistice şi întreceri sportive, astfel: Manesti - de ziua Rusaiilor- ziua comunei , Tatarani - 15 .08 - ziua comunei , Lucieni - 08.09.- ziua comunei ; In localitatile Dragomiresti si Raciu nu a fost serbata ziua comunei in ultimii ani .

SECŢIEI 5 POLIŢIE RURALÃ VOINEȘTI

Secţia are în responsabilitate o suprafaţã totalã de 295,6 Km2 şi va deservi o populaţie de 22.985 locuitori dispuşi în 33 de sate apartinand comunelor Voinesti, Candesti, Malu cu Flori, Pucheni, Valeni Dambovita, Pietrari , Barbuletu si Rau Alb.

Sediul Secţiei Voineşti se aflã în locaţia fostei Poliţii Comunale Voineşti, iar distanţa de la sediul secţiei pânã la cea mai îndepãrtatã comunã este de 18 Km.

Comuna Bãrbuleţu are în componenţã 3 sate (Bãrbuleţu, Cetãtuia, Gura Bãrbuleţului), o populaţie de 1.787 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 24,66 Km2.

Comuna Cândeşti are în componenţã 5 sate (Cândeşti Vale, Aninoşani, Cândeşti Deal, Dragodăneşti, Valea Mare ), o populaţie de 2.979 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 53,27 Km2.

Comuna Malu cu Flori are în componenţã 5 sate (Malu cu Flori, Capu Coastei, Copăceni, Micloşanii Mari, Micloşanii Mici ), o populaţie de 2.497 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 22,71 Km2 .

Comuna Râu Alb are în componenţã 2 sate (Râu Alb de Jos, Râu Alb de Sus), o populaţie de 1.792 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 24,69 Km2 .

Comuna Pietrari are în componenţã 5 sate (Pietrari, Aluniş, După Deal, Şipot, Valea ), o populaţie de 2.883 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 24,69 Km2 .

Comuna Pucheni are în componenţã 5 sate ( Pucheni, Brădăţel, Meişoare, Valea Largă, Vârfureni), o populaţie de 2.110 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 35,18 Km2.

Comuna Voineşti are în componenţã 7 sate (Izvoare, Mânjina, Suduleni, Manga, Gemenea, Voineşti, Onceşti), o populaţie de 6.115 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 81,03 Km2

Comuna Vãleni Dâmboviţa are în componenţã 2 sate (Vãleni, Mesteacãn), o populaţie de 2.822 de locuitori şi o suprafaţã totalã de 27,89 Km2.

Situatã în partea de Nord - vest a judeţului, Secţia 5 de Poliţie Ruralã Voineşti se învecineazã la Nord şi Vest cu judeţul Argeş, în partea de Nord-Est cu oraşul Fieni şi comuna Runcu din cadrul Secţiei 7 de Poliţie Ruralã Fieni, la Est cu oraşul Pucioasa şi comunele Vulcana Bãi şi Vulcana Pandele din cadrul Secţiei 11 de Poliţie Ruralã Pucioasa, iar în partea de sud cu localitatea Tãtãrani din cadrul Secţiei 4 de Poliţie Ruralã Dragomireşti.

Regimul climatic are un caracter continental cu variatii specifice, in functie de etajarea unitatilor de relief. Minimele înregistrate sunt în medie de – 20 până la – 25 de grade Celsius, iar maximele 30 – 35 de grade Celsius. Cantităţile de precipitaţii înregistrate în ultimii ani au o valoare medie de 15 – 20 de litri / mp.

Principalele evenimente socio-culturale organizate pe raza Secţiei 5 de Poliţie Ruralã Voineşti se referă la ziua localităţilor, ocazie cu care se organizează târguri anuale, spectacole artistice şi întreceri sportive, astfel: Voineşti – târguri anuale de sarbatoarea Floriilor , Sft. Mihail si Gavril 8.11, si sft. Nicolae 06.12; Bãrbuleţu – târg anual SF Pantilimon; Vãleni Dâmboviţa – târg anual Sf Mãrie ; Cândeşti – târg anual Sf Paraschieva ; Pietrari – târg anual şi zilele comunei SF Petru şi Pavel.